Aynı zamanda ”Kalem Tekniği” olarak da bilinen bu uygulamada; özel ince uçları bulunan ve greftler teker teker içine koyularak basıldığında grefti direkt deriye nakleden özel ekipmanlar/kalemler kullanılır. Yine lokal anestezi ile gerçekleştirilen bu operasyon diğer saç ekim tekniklerine göre ekipte daha fazla kişinin çalışmasını gerektirir.
DHI Saç Ekimi
- Anasayfa
- DHI Saç Ekimi
Dhi saç ekimi işlemi saç ekimi operasyonu olmak isteyen potansiyel hastalar tarafından en çok araştırılan yöntemlerden bir tanesidir. Donör bölgesinden FUE saç ekimi yöntemi ile alınan greftler, klasik mikro insizyon, kanal açılımı yapılmadan direkt olarak saç ekimi yapılacak bölgeye DHI kalemleri ile direkt olarak nakil edilmesi işlemidir.
DHI Saç Ekiminin Artıları ve Eksileri Nelerdir?
- DHI saç ekiminde, kanal açılan ekim yöntemlerine göre daha az kanama olur.
- Tıraşsız ekim isteyen ve kozmetik görüntüyü dert eden hastaların tercihidir.
- Ekimden sonra yara iyileşmesi birkaç gün daha erken olur.
- 3.000 den fazla greft transfer edilecek ise diğer yöntemler daha başarılı sonuçlar verebilmektedir.
- Özellikli materyaller kullanıldığı için daha maliyetlidir.
DHI Saç Ekimi Yapılmayacak Kişiler Kimlerdir?
DHI saç ekimi yapılamayacak kişiler kapsamında bazı hastalıklara sahip olan kişiler olduğu söylenebilmektedir. Bu doğrultuda Hepatit C, Aids, Liken, Psödopelade hastalarına saç ekimi işlemi yapılamamaktadır.
DHI saç ekimi işleminin yapılabilmesi için bir diğer koşul, hastanın kronik rahatsızlıklarının belirli bir düzene oturmuş olmasıdır. Tansiyon ve şeker gibi kronik rahatsızlıkları olan kişilere saç ekimi işleminin yapılabilmesi için doktor tarafından onay verilmesi gerekmektedir.
Saç ekimi işlemi, kendi greftleriniz alınarak gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu nedenle hastanın vücudunda yeterli sayıda greft bulunmadığının tespit edilmesi halinde DHI saç ekimi işlemi gerçekleştirilemeyecektir.
Son olarak 3 defadan fazla başarısız saç ekimi operasyonu geçirmiş hastalara da, DHI saç ekimi yönteminin uygulanamayacağı söylenebilmektedir